Yaşam

Saç Bakım Önerileri

 

Saçlarımla ilgili her gün güzel yorumlar alıyorum. Renginden şekline; kullandığım şampuandan bakıma kadar bir çok soru geliyor. Bende bir yerden başlamak istedim ve saçımla ilgili dikkat ettiğim bir kaç noktayı sizinle paylaşıyorum;

1. Saçımı düzenli kestiriyorum

Maalesef çoğu kişi saçını uzatırken kestirmekten çekinir. Farkında olmasalarda bu uzamasını arttırmak yerine sadece yavaşlatır. Bu sebeple saçımı uzun kullanmaya karar verdiğim zamandan beri iki ayda bir saçımın ucundan ortalama 2-3 santim kestiriyorum. Sağlıklı görünen saçlar gibisi yok. ????

2.Maşa yapmak yerine yatarken saçımı örüyorum

Ne kadar dikkat edersek edelim zaman zaman saçımıza maşa yapmamız gerekebiliyor ve saçımızı yüksek sıcağa maruz bırakıyoruz. Bende olabildiğince bunu minimuma indirmeye çalışıyorum. Yatarken saçımı örüyorum. Böylelikle hem gece karışmasını engelliyorum hem de güne hacimli ve dalgalı bir saç ile uyanıyorum. Üstelik yüksek sıcağa maruz kalmadan.

3.Hep aynı periyotta yıkıyorum

Saçımı arka arkaya yıkamamaya dikkat ediyorum. En az 1 gün en fazla 3 gün saçımı dinlendirmeye çalışıyorum. Böylelikle saçım daha az kurumuş ve yıpranmış oluyor. Saçımı yıkarken dikkat ettiğim bir diğer nokta ise suyun sıcaklığı. Saçımı hiçbir zaman çok sıcak su ile yıkamıyorum. Hatta soğuk suya kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Bu saçımın parlaklığının önemli etkenlerinden biridir.

4.Saçımın kuruduğundan emin oluyorum

Saçım çok kolay kurumaz. Bazen sabırsızlansam da saçımı kurutmak için uzun zaman harcıyorum. Eğer saçınız nemli olarak dışarı çıkarsanız tüm kirli hava saçınıza yapışacak ve saçınızın hava almasını engelleyecektir. Saçınızda kepek olmasının da önemli bir sebebi budur.

The post Saç Bakım Önerileri appeared first on Handan Yaşar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir