Teknoloji

Köpek maması seçerken nelere dikkat edilmeli?

 

Bir köpek sahibi olmaya karar verdiyseniz, köpeğinizin sağlıklı beslenmesini ve kaliteli bir hayat sürmesini sağlamak konusunda titiz davranmanız gerektiğini bilmelisiniz. Beslenme konusu köpeğin sağlığı açısından önem arz eden bir konudur. Bu nedenle köpeğinizin ırkına ve yaşına bağlı kalarak beslenme düzenini nasıl sağlayacağınızı mutlaka araştırıp öğrenmelisiniz. Veteriner görüşü alınmadan bilinçsiz ürün kullanımından kaçınmakta fayda var.

Kuru ve yaş köpek mamaları yavru, yetişkin ve yaşlı köpek mamaları olarak birbirinden ayrılmakla birlikte, ırka bağlı olarak da çeşitlilik gösterir. Köpeğinizin beslenme düzenini hem yaşına hem de ırkına göre belirlemeniz gerekecektir. Hem kuru hem de yaş mama tercihini yaparken köpeğin sağlık sorunları, ırk ve yaş özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Diğer taraftan tercih edilecek mamalar mineral ve vitamin açısından zengin olmalıdır.

Köpeğin Yaşı

1 yaşını doldurmamış bir köpek yavrudur. Eğer yavru bir köpek sahiplenmeyi planlıyorsanız, bu durumda yavru köpekler için özel olarak üretilmiş olan ve yavru köpeğinizin gelişiminde önem arz edecek besin değerlerine sahip mama çeşitleri ile onu beslemeniz uygun olacaktır. 1 ile 7 yaş arasında olan köpekler ise yetişkin olarak tanımlanır. Yetişkin köpeklerin beslenmesi yavru ve yaşlı köpeklerden farklıdır. Seçilecek kuru ve yaş mamalar yetişkin köpeğin hem gelişimini desteklemeli hem de diş, kemik ve kas sağlığını güçlendirecek içerikte olmalıdır. 7 yaş ve üzerindeki köpekler ise yaşlı köpek sınıfına girer. Beslenme düzenleri sağlanırken, bu tür köpekler için sindirimi kolay ve düşük kalorili mamalara yönelmek çok daha uygun bir seçim olacaktır.

Köpeğin Irkı

Köpeğinize mama seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da köpeğinizin ırkıdır. Köpeğinizin ırkı hakkında araştırma yapmak hem onun nasıl besleneceği hakkında bilgi edinmenizi sağlar hem de nasıl davranışlar sergileyeceği konusunda fikir sahibi olmanız için size yol gösterir. Bir diğer yol da veterinere danışmaktır.

Öğün Sayısı

Her mamanın öğün sayısının farklı olduğunu da köpeğinizin beslenme düzenini sağlarken dikkate almalısınız. Örneğin, yetişkin köpekler günde 2 öğünden fazla kuru mama tüketmemelidir. Yavru köpekler ise midesi küçük olduğu için azar azar mama yerler. Bu nedenle yavrular günde 4 öğün mama yiyebilirler. Köpeğinizin sadece yaş mama ile beslenmesi doğru bir davranış değildir. Çünkü bu durum köpekte bağırsak problemlerinin yaşanmasına sebep olabilir. Köpeğinizi beslerken, satın alacağınız mama paketlerinde yazılan öğün önerilerini takip edebilirsiniz.

Kuru ve yaş mamaların yanı sıra köpek eğitiminde işinize yarayacak ödül mamaları da alacağınız mama çeşitleri arasında yer alabilir. Özellikle çiğnenebilen ve gerçek hayvan derisinden üretilmiş olan kemikler köpeklerin favorisidir.

Brit, Petcurean, Eukanuba, Bozita, Proplan, Advance, Dr.Clauders, Happy Dog, Royal Canin, Chicopee, Hill’s, Purina, Prochoice, Acana, Astor, Genesis, LaVital ve Orijen gibi dünyaca ünlü köpek maması markalarını bir arada bulabileceğiniz Petzimo.com’da köpeğinizin ırkına ve yaşına en uygun kuru ve yaş mama çeşitlerini satın alabilirsiniz. Köpeğinizin ihtiyaç duyabileceği bakım ve temizlik malzemeleri, aksesuarlar, oyuncaklar için geniş bir ürün yelpazesi sunan sanal petshop Petzimo’yu ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir