Yaşam

Eyeliner Nasıl Sürülür?

 

Eyeliner sürmek herkesin korkulu rüyasıdır. Ama her ne kadar doğru sürebilsek de süremesek de hiç birimiz ondan vazgeçemeyiz. Zaten etkileyici bir göz makyajının da olmazsa olması hatta tamamlayıcısıdır.

Aslında doğru adımlar ile ilerledikten ve bir süre sonra bu tekniğe alıştıktan sonra mükemmel eyeliner sürmeye siz de başlayabilirsiniz. İşin en önemli kısmı ise tek seferde sürmeye çalışmamakta gizli. 

1 . Adım: Başlangıç çizgisi

Öncelikle gözünüzün alt çizgisinden yukarı doğru bir çizgi ile işe başlayabilirsiniz. Bu çizgi ne çok yatay ne de çok yukarı doğru olmalıdır. Eğer çizgiyi düz çekemiyorsanız fırçanızın tutma kısmı ile hiza alabilir, bu kısımlara 3
nokta koyarak yönünü netleştirebilirsiniz. Bu noktaların üzerinden çizgi çekmek daha da kolay gelecektir.

Aslında her şey bu çizgi ile başlamaktadır. ????


2. Adım: Kuyruk sınırı

Alt kuyruk çizginizi çektikten sonra çizginizin sonundan kirpiklerinize doğru ikinci bir çizgi çekmeniz gerekmektedir. Bu çizgi ne gözünüzün iç kısmına kadar olmalıdır ne gözünüzün bitiminde kısa kalmalıdır.

Gözünüzün ortasına doğru bir eğim ile çizgiyi çekmeniz yeterlidir. Arada bir boşluk kaldığını göreceksiniz.

3. Adım: Gözün belirginleştirilmesi

Belirginleşen kuyruğun devamında kirpik sınırında göz ucunuza kadar çizginizi devam ettirin. Bu çizgi ile gözünüz belirginleşecektir.

Çizgiyi ne kadar çok kirpik sınırında çekerseniz o kadar mükemmel görünecektir.

4. Adım: Boşlukları doldurun

Gözünüzün kuyruğunda oluşan boşluğu doldurun. Burada en önemli nokta çizmiş olduğunuz hattın dışına çıkmamak. Boşlukları doldurduktan sonra işin büyük bir çoğunluğunu tamamlamış oluyorsunuz.

5. Adım: Çizgileri belirginleştirin

Çizgilerinizin üzerinden geçerek belirginleştirin. Bu işlem ile ilk başta elinizin titremesi ile oluşan pürüzleri de yok etmiş olacaksınız.


6. Adım: Kuyruk kısmını yumuşatın

Bir fırça yardımı ile eyeliner’ınızın kuyruk kısmını yumuşatın. Bu işlem ile hem eyeliner’ınız doğal görünecek hem de daha dumanlı bir görünüm elde edeceksiniz.

Teoride kolay olsa da hepimiz bu adımları uygulamada zorlanıyoruz. Bu adımları tekrarladıktan sonra elinizin alıştığını ve eyeliner sürmenin ne kadar basit olduğu göreceksiniz. Göz kalemi ile bu denemeleri sıklaştırarak pratik kazanabilirsiniz.

Bol şans. ????

The post Eyeliner Nasıl Sürülür? appeared first on Handan Yaşar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir