FirmalarModaYaşam

Koltuk Takımlarında İlk Tercih

Yaşadığımız zamanlarda bir evin dinlenmek, TV izlemek, uzanmak, misafir ağırlamak, yemek yemek amacıyla kullandığımız salonların ortalama büyüklükteki bir apartman dairesinin en çok kullanılan mekanı olduğunu söyleyebiliriz. Salonların güzel ve kullanışlı koltuk takımları ile dekore edilmesi bu bakımdan da önem taşıyor, insanlar akşam eve geldiklerinde hem gözlerine hitap eden, hem de kendilerini rahat ettirip dinlendiren bir yaşam alanı olsun istiyorlar.

Duvarların açık renkle boyanmış olması küçük salonları daha aydınlık ve geniş gösteriyor. Bir de yine açık renkli, düz veya küçük desenleri olan bir oturma takımı yerleştirildi mi ortaya insanın içini ısıtan bir görünüm çıkıyor. Büyük hacimli, hantal koltuk takımları günümüzde zaten çok tercih edilen modeller değil. Böyle bir takım küçük bir salona yerleştirildiğinde alan olduğundan da küçük bir görünüme bürünüyor. Salon genişse hacimli ve/veya iri ve karışık desenli parçalar yerleştirmek böyle bir durum oluşturmayacaktır. Küçük alanlardaysa olabildiğince küçük ve sade görünümlü kanepe ve koltuklar kullanmak, süsleme için ölçülü olmak kaydıyla aksesuarlar kullanmak tavsiye ediliyor. Son derecede sade ve düz renkli bir oturma grubunu birkaç tane parlak renkli, canlı görünüşlü yastıkla hareketlendirebileceğinizi de unutmayın. Dekorasyonda ayna kullanarak da küçük boyutlu yaşama alanlarına genişlik algısı katabilir, daha ferah görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Duvarların rengi, halılar ve perdelerle güzel bir bütünlük oluşturan koltuk takımları yaşama alanlarının güzel görünmesini sağlıyor. İnsanların çoğu mekanlarının çok sayıda eşyayla dolu olmasından hoşlanmıyorlar. Gözlerini yormayan, zahmetli temizlikler yapmayı gerektirmeyen pratik ve sade mobilyaları tercih ediyorlar. Geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olan aydınlatma elemanları ve aksesuarlar da mekanlara neşe ve hareketlilik katıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir