Teknoloji

Etkili Takım Çalışmasının Nitelikleri

Ortak performans tabirini daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Yaygın bir işi gerçekleştirmek için birden fazla kişinin bir araya gelerek yapılacak işi kısa sürede yapabilmeye verilen isimdir. Köylerde imece usulü, iş alanlarında iş dağılımı, ailelerde sorumluluklar, okullarda bölünmeler vs. tüm bunlar ortak performans olarak değerlendirilebilir. Ortak performans, etkili bir takım çalışması oluşturmak için önemli detaylardan biridir. Mesela bir tekstil atölyesinde; düz makineci, overlok, manşet ve ortaya bakan personel bulunur veya daha fazla makineci ve daha fazla orta personel bulunur. Her biri ayrı olan bu ekip, tek bir işin bitmesi için çalışır ve daha kısa sürede daha fazla verim elde edilir. Tek başına çalışan kişinin yapacağı iş adedi 10 ise takım halinde yapılan işlerdeki iş adedi 100’e kadar çıkar.

Etkili takım nasıl oluşturulur?

Öncelikle takım ruhunun oluşabilmesi için doğru insanları seçmek çok önemlidir. Birbirlerine karşı samimiyeti olmayan veya daha önce aralarında problem olan kişiler, takım ruhunu oluşturamazlar veya iletişim konusunda bir tarafın başarılı olması diğer tarafın başarısız olması da yine buna engeldir. Yani bir diğer ifade ile takımı oluştururken kişilerin birbirlerini destekleyen kişilerden oluşması ve yapılan çalışmada birbirlerine katkı sağlamaları çok önemlidir. İletişim, iş bölümü, iş toplamı ve destekleyici çalışmalar meydana gelmeden başarılı takım çalışması yapabilmek imkansız denebilecek kadar zordur.

Takım çalışması eğitimi

Eğitim dünyası sadece okul veya benzeri alanlarda yürümez. İş dünyasında da önemli bir yere sahip olan eğitim, takım halinde çalışmak isteyenler için bir hayli faydalıdır. Doğru bir kurumdan takım çalışması eğitimi almak mükemmel sonuçlara hem daha kısa sürede ulaşmayı hem de hedeflerin büyümesini daha fazla etkileyeceği için araştırmaları doğru biçimde yapmak gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir