Yaşam

Kısa Sürede Daha Uzun Saçların Formülü

 

Son zamanların trend saç modelleri arasında mob ve lob olsa da fikir değiştirip rapunzel kadar uzun saçlarım olsun diyenler için saç uzama sürenizi kısaltacak bir kaç ipucunu sizinle paylaşmak istedim.

Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin:

Saçların %90’a yakın bir kısmı keratin proteininden oluşmaktadır. Ancak vücudunun yetersiz protein alması sebebi ile saçlardaki proteinde de zamanla azalır. Böylelikle saçlarımız güçsüzleşir, kırılır ve uzaması yavaşlar. Bu sebeple protein yada karbonhidrat açısından yetersiz diyetlerden uzak durmalısınız. Dengeli ve protein odaklı besleniyorsanız bu saçılarınızın köklerini besleyecek, kolay kırılmasını engelleyecektir.

Saçınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız özellikle fındık, fıstık, badem; somon, ton;  yumurta ve yoğurdu düzenli olarak tüketmelisiniz.

Saçınızı sürekli sıcağa maruz bırakmayın:

Eğer saçlarınıza düzleştirici yada maşa yardımı ile sürekli şekil veriyorsanız ve fön makinasının sıcak ayarı ile saçınızı yakından kurutuyorsanız bu durum saçlarınızdaki suyun zamanla azalmasını sağlayacaktır. Saçınızı kuruturken de fön makinasını saçınıza uzak tutmalı ve soğuk ayarı ile saçınızı kurutmalısınız. Yaz aylarında ise havlu yardımı ile saçınızın tamamen nemini alarak doğal kurumaya bırakabilirsiniz. Buna destek olarak da haftada bir kez saçınıza nem maskesi uygulayın. Aynı şekilde şampuan seçiminizde nemlendirici şampuanlardan yana olmalıdır.

Eğer düzleştirici yada saç maşası kullanmanız gerekiyorsa en azından haftada maksimum 3 kez ile sınırlandırın.

Gevşeyin:

Saçınızın hızlı uzamasının en büyük düşmanı strestir. Çünkü stres saç dökülmesini hızlandırır. Günümüzde stresten uzak durmak mümkün olmadığının da farkındayım. Ancak şunu unutmayın ki stresin vücutta yaptığı psikolojik baskılar kılcal damarların daralmasını sağlar ve saç hücreleri beslenemez.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir