Yaşam

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

Temmuz ayının sonuna geldiğimiz ve yaz mevsimin son ayına gireceğimiz bu günlerde hala tatil yapmaya vakit bulamadınız mı? Tatil planınızı yaptınız ama çekici bir bronz tene sahip olmak için yeterli zamanınız yok mu? O zaman sorunuzun yanıtı yazımızda;

Hızlı bronzlaşmak tahmin edildiği kadar kolay ev faydalı bir istek değildir. Özellikle beyaz tenli iseniz hızlı bronzlaşmak isterken cildinizde bir çok lekenin oluşmasına sebep olabilirsiniz. O yüzden ne yaparsanız yapın cilt yapınızın sağlığını bozmayacak o ince çizginin sınırını çizin. Bu da cildinizi çok iyi tanımaktan geçer.

Gelelim hızlı bronzlaşmak için ip uçlarına;

Öncelikle tatile gitmeden önce cildinizin pigment üreten hücrelerini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bu sebeple vücudunuza beta karoten takviyesi sağlamalısınız. Bunun için 2 yöntem vardır. İlki beta karoteni bir kapsül ile almak… Solgar’ın kapsüllerini tercih edebilirsiniz. İkinci yöntem ise doğal bir yöntemdir.  Beta karoten açısından zengin, turuncu renkli olan meyve ve sebzelerin tüketimine ağırlık verebilirsiniz.

Ayrıca cildinizde daha ilk günden güneş yanığı olmasını ve cildinizin pürüzsüzlüğünün bozulmasını kimse istemez. Bu sebep güneşin dik açı ile geldiği öğle saatleri kesinlikle güneşlenmek için tercih edilmemelidir.

Cildinizi birden güneşe maruz bırakmamak adına tatilinizin ilk iki gününde koruyucu özellikli kremler kullanmayı ihmal etmeyin. Bu hem cildinizde hafif bir renk değişimi ile homojen  bir baz renk oluşturacak hem de lekelenmelerini engelleyecektir. Ardından beta karoten bakımından zengin kremleri kullanmaya geciş yapabilirsiniz.

Suya girerken de kremlerinizi sürmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın ki güneş ışınları güneşi cildinize daha yoğun olarak yansıtır.

Shiseido

Sağlıklı bir bronzlaşma için güvenilir markaların ürünlerini seçmeye özen gösterin. Özellikle Shiseido’nun güneş bakım ürünlerini hem korunma hem de hızlı bronzlaşma için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir