Uncategorized

Başarılı projelere imza atan BTM girişimleri

İstanbul Ticaret Odası’nın girişimi olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), girişimcilik dünyasında hızla yükseliyor. Dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olan BTM’de girişimciler kendi başarı hikayelerini oluştururken aynı zamanda Türkiye’nin girişimcilik sahnesine değer katıyorlar.

Sahne XL Etkinlikleri
Başarılı projelere imza atan BTM girişimleri, yılda iki kez Sahne XL etkinliği ile yatırımcılarla buluşarak projelerini tanıtma olanağı buluyor. Bu yılın ilk Sahne XL organizasyonu, BTM’nin Fulya yerleşkesinde gerçekleştirildi. BTM’nin kuruluşundan bu yana 17’nci kez yapılan etkinlik, toplumda fark yaratmak isteyen girişimcilerin ve startup’ların iş dünyasıyla bütünleşmesini sağlıyor. Yatırımcılara inovatif bir dünyanın kapılarını açan Sahne XL etkinliğinde, Ön Kuluçka ve Kuluçka programlarını 6 aylık süreci başarıyla tamamlayan 18 girişimci sunum yaptı. Girişimcilerin büyük kısmının yapay zeka temelli projeler üzerinde çalışması dikkat çekiciydi.

Momentum Teması
Momentum temasıyla düzenlenen Sahne XL etkinliğinin açış konuşmasını İTO ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç gerçekleştirdi. Konuşmasına "Heyecanlanıyoruz, çünkü İstanbul’da bir girişim rüzgarı estirmek için büyük yatırım yaptığımız BTM’nin meyvelerini topluyoruz" diyerek başlayan Avdagiç, "Hemen itiraf edeyim ki, artık gelenekselleşen Sahne XL etkinliğimiz hem bir girişim dostu, hem bir iş dünyası mensubu, hem de İTO ve BTM Başkanı olarak beni en çok heyecanlandıran etkinliğimiz. Girişimci gençlerimizin ülkemizin ufkunu daha da genişleteceklerine dair ümidim gerçeğe dönüşüyor. O yüzden bu salonu dolduran girişimcilere ve sizlere diyorum ki: İyi ki varsınız. İyi ki bugün varlığınızla Sahne XL etkinliğimize güç veriyor, anlam katıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Sahne XL: Gelecek İçin Dönüm Noktası
Avdagiç, Sahne XL etkinliğinin yenilikçi ve teknolojik fikirlerin doğru stratejilerle birleştiğinde büyük bir ticari potansiyele dönüştüğünü kanıtladığını belirtti. Artık rahatlıkla şunu söyleyebiliriz: Sahne XL etkinliği, geleceğin iş dünyasına yön verecek vizyonerler, yenilikçiler ve liderler için önemli bir dönüm noktası niteliğindedir" diye ekledi.

"Bir evladım gibi alıp büyüttüğüm BTM’nin 7’nci yılını kutladık. Benim de görevimde 7’nci yılım" ifadeleriyle konuşmasına devam eden Avdagiç, şöyle tamamladı: "Bu 7 yıllık çabamız sonucunda BTM oldukça ileri bir noktaya ulaştı. BTM, 7 yılda 9 binden fazla startup’a ve 6 bine yakın proje fikrine destek oldu. Bu, bir girişimcilik merkezi için rekor bir rakamdır. BTM’yi fiziksel ve içeriksel olarak büyütüp, Türk girişimciliğinin merkezi haline getirdiğimizin bir kanıtıdır. Bu arada, arkadaşlarım bana güzel bir haber verdi: BTM, Global Startup Ödülleri’nde ‘En İyi Kuluçka Merkezi’ kategorisinde finale kaldı. Ardından da şu an halk oylaması sürecinin başladığını ve 8 Temmuz’a kadar devam ettiğini belirttiler. İnanıyorum ki, BTM bu yarışmada da hak ettiği ödülü alacak. Sizlerin destek ve oylarınız da bu ödüle ayrı bir anlam katacak."

Hedef Dünya Birinciliği
Etkinliğin açış konuşmasını yapan diğer isim BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı oldu. Sözlerine "Bugün burada bulunan start-up’larımızın ortak bir özelliği var: Hayal kurmak ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürme arzusu! İşte bugün bu cesur adımları atan ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çabalayan 18 girişimcimizi dinleyeceğiz. Şimdiden her birini yürekten kutluyorum" diyerek başlayan Elbaşı, "BTM olarak 7 yıldır yenilikçi fikirlerle geleceği şekillendirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu süreçte birçok hayalimizi gerçekleştirdik ve çok güzel başarılar elde ettik. Malumunuz, geçtiğimiz yıl UBI Global tarafından ‘Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezinden Biri’ seçildik. Bu sene de inşallah hedefimiz Dünya Birinciliği" şeklinde konuştu.

BTM olarak Global Startup Awards isimli organizasyonda "En İyi Kuluçka Merkezi" kategorisinde finale kaldıklarını belirten Elbaşı, 8 Temmuz’a kadar devam edecek halk oylaması sürecinde herkesi BTM’ye oy vermeye davet etti.

18 Girişimci ‘Sahne’ Aldı
Tüm girişimcilik ekosistemini ve girişimcilik meraklılarını ücretsiz olarak buluşturan ve aynı zamanda YouTube’dan da canlı yayınlanan etkinlikte iki farklı söyleşi oturumu düzenlendi. Erken Aşama Girişimler İçin ‘Yapılacaklar ve Yapılmayacaklar’ başlıklı ilk söyleşi bölümünde APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli ile 212 Kurucu Ortağı Numan Numan konuşma yaparken, AI – Ups & Downs isimli ikinci söyleşiye ise Simya VC Kurucu Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, ENA Venture Capital Strateji Danışmanı Mehmet Üner ile LP Investor & Fundraiser’dan Melih Herman Simon katıldı. Etkinlikte sunum yapan girişimler ve alanları şunlardı:

SKYMOD Teknoloji: SKYMOD, tercih edilen büyük dil modelini kullanarak yapay zekâ asistanları oluşturmayı sağlıyor ve işletmelere operasyonel kolaylık sağlamak için diyalog tabanlı yapay zekâ projeleri sunuyor.

Yenesse: Yenesse havalimanı transferlerine odaklanıyor. Kullanıcılar şoför bilgilerini ve araç detaylarını görebilirken, taşımacılar bağımsız olarak teklif verebiliyor.

E-dison AI: E-dison, mobilite sektöründe B2B2C SaaS yaklaşımıyla elektrikli araç şarj istasyonlarını akıllı hale getirmek için yapay zekâ modelleri geliştiriyor.

Heysem AI: HEYSEM AI, görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak fabrikalarda üretim verimliliğini artırıyor. Fabrika kameraları aracılığıyla kullanıcıya anlık izleme ve optimizasyon sunuyor.

Shipink: Shipink, e-ticaret firmalarına uluslararası kargo hizmeti sunuyor. Üyeler kargo ücretlerini öğrenebiliyor, etiket yazdırabiliyor, uluslararası belgeleri otomatik oluşturup gönderileri kolayca takip edebiliyor.

Mangrov: Mangrov, işletmelerin benzer ürün ihtiyaçlarını toplu şekilde almasını teşvik ederek ölçek ekonomisinden faydalanıp küçük işletmelerin büyük şirketlerle rekabet edebilmesini sağlıyor.

KamyondaPOS: KamyondaPOS, lojistik sektöründe yapılan navlun ödemelerini kredi kartı ile yapma kolaylığı sunarak bireysel nakliyecilerin finansal esnekliklerini artırıyor ve nakit paraya daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

Mentor Özel Ders: Mentor Özel Ders, önde gelen üniversitelerden öğrenci veya mezun eğitmenleri öğrencilerle buluşturan bir pazaryeri. Öğrencilere akademik ve sosyal destek sağlamayı hedefliyor.

Upfolx: Upfolx, bir İK platformu olarak şirketlere eğitim bütçeleri atama imkânı sunarken, içerik sağlayıcılara tek bir SaaS platformu üzerinden erişim sunarak yapay zekâ destekli kişisel asistanlık hizmeti sağlıyor.

Valufy: Valufy, şirket değerlemesini geleneksel ve modern yöntemlerle birleştirip yapay zekâ destekli bir platformda sunarak hızlı, şeffaf ve ekonomik değerleme imkanı tanıyor.

MonitUp: MonitUp, işletmelerin verimliliğini artırmak için kullanılan bir üretkenlik aracıdır. Çalışan aktivitelerini izleyip geliştirilmesi gereken alanları belirliyor ve performansı iyileştirerek işletme maliyetlerini azaltıyor.

Aivigo: Aivigo, kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zekâ destekli dijital sağlık platformu. Kurumlar ve sigorta şirketlerinin maliyetlerini de azaltıyor.

Anytime: Anytime, kullanıcıların kendi programlarına göre iş başvurusu yapmalarını ve işverenlerin proje bazlı ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlar. “Akıllı Eşleşme” özelliği ise iş arayanları uygun iş ilanlarıyla eşleştiriyor.

Yomio Drops: Yomio Drops, meyve ve yoğurdu düşük sıcaklıklarda dondurup vakum altında kurutarak uygulanan freeze-dry ile besin değerlerini korumuş sağlıklı atıştırmalıklar üretiyor.

Dental Cepte: Dental Cepte, diş hekimlerine medikal cihazlar, sterilizasyon malzemeleri, teknik servis ve reklam ajansı hizmetleri gibi çeşitli ihtiyaçları tek bir platformda sunar.

BlueOperation: BlueOperation, IoT teknolojileri, yapay zekâ ve bina teknolojilerini entegre ederek tesis yönetimi ve operasyonel iş süreçlerine yönelik çözümler üretiyor.

Fraktal Games Studio: Fraktal Games Studio, sınırları zorlayan mobil bulmaca oyunları tasarlayarak oyuncuların düşünme becerilerini, yaratıcılıklarını ve öğrenme potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir