Teknoloji

Gelecekte yaşadığımızın ispatı: Konuşmalarınızı yazılı olarak not alan web sitesi

Pek çok yazılımcının aklından geçtiğine eminim, “La şöyle düşünsem veya söylesem de istediğim kodlar otomatik olarak yazılsa” diye. An itibariyle böyle bir teknolojiye sahip olmayabiliriz ancak en azından ağzımızdan çıkan sesleri otomatik olarak yazılı metinlere dönüştürecek seviyeye geldik diyebiliriz.

Yazının başlığı konuyu olduğundan daha havalı gösteriyor olabilir. Neticede köt cebimizdeki telefonlarda yer alan Siri ve Google sesli arama gibi özellikler sayesinde uzunca bir süredir konuşmalarımızın komut veya metinlere dönüşmesine alışkınız. Öte yandan Google’ları, API’ları bir kenara bırakıp olaya şöyle uzaktan bakacak olursak bu bir mucize değil de nedir? Biz konuşuyoruz ve “kompüter” söylediklerimizi yazılı metinlere dönüştürüyor. Yazının icadından sonraki en büyük adım bence budur.

Dictation.io aslında Google’ın ses işleme API’larını kullanan basit bir web sitesi. İngilizce’den Türkçe’ye pek çok farklı dilde konuşarak not alabilmenize olanak sağlıyor. Eminim cep telefonları için buna benzer uygulamalar vardır. Ancak blog yazılarını, makalelerini veya kitaplarını bilgisayar başında yazmaktan hoşlanan, mobil dünyaya o kadar da entegre olmak istemeyenlerdenseniz, sık kullanılanlarınıza ekleyeceğiniz bu site sayesinde yazı yazma veya not alma işlerinizi biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

Görsel kaynağı: Depositphotos

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir