Moda

Moda Haftası Paristen Sokak Modası Tüyoları

Yazımızı beğendiyseniz paylaşarak destek olabilirsiniz.Share on FacebookTweet about this on Twitter
Paris’te düzenlenen moda haftasında sokak modası 70’li yıllarla geri döndü. Her kesime hitap edebilecek sokak stillerinin sergilendiği haftada birbirinden renkli ve şaşırtıcı kıyafetler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Her zaman olduğu gibi giyilmesi zor kıyafetlerin yanında sıradan ve basit “haydi sokağa” dedirtebilecek kıyafetlerde vardı. Farklı geometrik parçalardan oluşan kıyafetlerin yanı sıra, desenlerin abartılmadan kullanıldığı kıyafetlerde yer aldı. Rock tarzı kıyafetler farklılık arayanlar için sokaklardaki yerini almışa benziyor. Renkli ve topuklu ayakkabılar kıyafetleri tamamlıyor.

Sokak Modası Yaz

Farklı zıtlıklar bir arada sunulmaya çalışılmış bir yanda uzun etekler ve açık omuzlar bulunurken diğer yanda mini etekler uzun kollu gömlek veya yeleklerle kullanılmış. “haydi dışarı” çığırtkanlığını fazlasıyla görebileceğiniz sokak modası tasarımlarında siyah deri montlarla birlikte siyah mini etekler ve siyah gömlekler de gizemi seven kadınlara hitap edecek aksesuarlarla sunuluyor. Eski okul kıyafetlerini hatırlatacak beyaz gömlek siyah eteklerde klasik bir görünüm sunmuş.

Sokak Modası Beyaz Pantalon

Gösterilerde en çok beğeni toplayan kompozisyonlardan biri beyaz pantolon ve beyaz gömlek üzerine giyilmiş turuncu kadife oldu. Özellikle pantolon üzerine işlenmiş şeffaf boncuklar kıyafete ayrı bir şıklık katmış. Çalışan iş kadınını sokakta sergileyen ayrı bir çalışmada siyah ceket ve krem renkli mini bir etekle tamamlanmış. Ağır deri montlar giyilmediğinde tabi ki omuza atılır.

Ekose etek, renkli bir tişört ve omuzda deri mont ilginç bir sokak tasarımı olmuş. En klasik tarzlardan biri, “ne giysem” diye düşünmekten bitap düşmeyenlere hitap edenler için olmuş. Havanın değişkenliği de göz önünde bulundurularak uzun kollu gri bir gömlek ve mavi bir kot pantolon ile “sokağa çıkmaya her zaman hazırsın” havası estirilmiş. Özellikle sarışın bayanlar için asla değişmez bir takım vardır. Siyah uzun kollu bluz ve siyah uzun etek. Siyah çanta ve siyah ayakkabı ile kompozisyon tamamlandığında özellikle sonbahar kış aylarında tam bir “tüm sokaklar benim” havası estirmeye hazırsınız demektir.

Paris Moda Haftası Sokak Stili

2018 sokak modası ile ekoseleri de sık sık görmeye başlayabilirsiniz. Ekose pantolon, beyaz gömlek ve ekose bir şal ile tüm sonbaharı ve kışı sokaklarda geçirebilirsiniz. Elleri göstermeyecek kadar uzun kolları ile kıyafetler kış ayında değişime ayak uyduruyor. İnce topuklu ayakkabılar ve uzun eteklerle birlikte takım oluşturuluyor. Büyük tokalı kemerler ceketlere simetrik olarak tutuşturulmuş aksesuarlarla dar kumaş pantolonlar siyah boyun bandı ile beğeni topluyor.

Tüm bunlara geniş paçalı kot pantolon ve kısa montlar da ekleniyor. İspanyol paçanın ne kadar abartılabileceğiniz veya gerçek bir İspanyol paçanın nasıl olduğunu daha önce hiç görmüş müydünüz? Bu yıl gerçek bir İspanyol paça giydiğinizde aslında geniş paça kavramının çok dar olduğunu görebilirsiniz. Gerçek ölçülerde İspanyol paçaları görmeye hazır olun. Sivri burun kısa botlarla mavi bir kot pantolon ve desenli bir siyah bluz üzerinizde nasıl durur dersiniz. Paris gösterilerinde gerçekten çok şık duran örnekler gösterildi. Vitrinlerde görürseniz denemeyi ihmal etmeyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir