ModaSağlıkYaşam

ORGANİK TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN FAYDALARI

Sağlığımız için temizliğin ne kadar önemli olduğunu tartışmaya bile gerek yoktur. Günümüzde temizlik yapar iken pek çoğumuz organik olmayan kimyasal içerikli temizlik ürünlerini kullanmaktayız. Temizlik yaparken kullandığımız temizlik ürünlerinde kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Temizlik ürünlerinde kullanılmakta olan maddeler birçok insanda alerjiye sebep olmaktadır.

Normal temizlik ürünleri ile bitkisel temizlik ürünleri arasında birçok fark bulunmaktadır. Hayatımız boyunca temizlik yaptığımız zaman kullanılan temizlik ürünleri sağlığımız açısından ve hijyen açısından oldukça büyük bir öneme sahip olmaktadır. Organik olmayan kullanılan temizlik ürünlerinin içerisinde 55 bine yakın kimyasal çeşiti bulunmaktadır. Ayrıca bunların yanı sıra her geçen sene piyasaya yenileri çıkmaktadır. Ancak, bu kimyasal içerikli temizlik maddeleri herhangi bir teste tabii tutulmadan piyasaya sürülmekte ve insanlara sunulmaktadır. Aynı zamanda ise bu kullanılan orrganik olmayan temizlik ürünleri sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu kimyasal ürünlerin büyük bir kısmı direk olarak doğrudan kanalizasyona gider ve su sistemine karışır. Bahsini ettiğimiz kimyasal maddeler, fazla yüklenme sonucu vücudumuza depolanır. Böylece zehirlenmemize neden olur. Kimyasal temizlik ürünleri bizi zehirlerken organik temizlik ürünleri bizim sağlığımıza zarar vermez. Çünkü, organik temizlik ürünlerinde sağlığımızı etkileyen kimyasal içerikli maddeler yer almamaktadır. Doğamızın dengesini bozmayan bu temizlik ürünlerini hem sağlığımız için hem de doğamızı korumak için tercih etmemiz gerekir. Ayrıca, organik temizlik ürümleri içme suyu, foseptik sistem ve sağlık konusundda da çok büyük yararlar sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir