Teknoloji

Bozuk para sayma makineleri ve temel özellikleri

Evet, bozuk para sayma makinesi gerçekten ciddi bir iştir, nakit para akışında hatasız bir sayım ve sahte para tespit konusunda kesinlikle ciddi bir iştir.

Hızlı ve güvenli çalışma olanağı sağlayan bu vazgeçilmez bozuk para sayma makineleri o kadar hızlı bir şekilde çalışırlar ki bu hız dakikada 1600 adet banknotu sayabilmek tir. Bu sayım esnasında sahte parayı da yakalaması ayrı bir özelliktir. Bozuk para sayma makinesi almak isteyen, nelere dikkat etmesi gereklidir? Öncelikle hangi ülkenin parasını saymak istediğinizi yada ülkelerin parasını sayabilmesidir. Çalışma alanınıza göre yabancı ülke paralarını da saymasını ve ya sadece bir ülkenin parasını saymasını göz önünde bulundurmalıyız. Bu kriter neden önemli 3 tane parayı tanıma ile tek bir parayı tanıma ve sayma çok farklı teknoloji gerektirdiği için, fiyat anlamında size fayda sağlayacaktır. Diğer bir önemli konuda işlem hacminizin ne olduğu, günlük veya aylık ne kadar miktar saymanız gerektiğidir, satıcı firmaya bu bilgiyi vermeniz sizin şartlarınıza uygun daha ekonomik bir alım yapmanıza faydası olacaktır. İstediğiniz özellikte bir bozuk para sayma makinesi, Türk malı üretimi olanını tercih etmeniz, yoksa çin malı bir ürünü alma ihtimaliniz çok yüksek olduğundan, buna dikkat etmenizi öneririm. Sıralamada en iyi ve kaliteli bozuk para sayma makinelerinin, Alman, Japon, Amerikan diye, sıralandığını görmekteyiz. Kalitesiz çin malları çok ucuz fiyatlara satıldığından, güven anlamında kesinlikle tercih edilmemelidir. Sistemler size tanıtılırken çok uzun listeler sunulabilir ama bozuk para sayma makinelerinin kalitesi listenin uzun olması ile alakası yoktur.
Bozuk para sayma makinesi, alırken dikkat edilecek en önemli konu servis, yedek parça, yazılım güncelliği çok önemlidir. Ucuz makine arayışına girmek size ve firmanıza büyük kayıplar doğurabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir