Firmalar

Elektrikli Zincirli Vinç ve Ağır Yük Taşımacılık

Ağır yük taşımacılığı her türlü nakliyat işinde önemli bir rol oynar. Hızlı ve işe yarar olmasının dışında güvenli de olması gereken bir mekanizma kullanılması şarttır. Elektrikli zincirli vinç  bu alanda kullanılmaya başlandığından beri hız kesmeden taşımacılık alanındaki ihtiyaçlara cevap vermeye devam etmekteler.
Ağır Yük Taşımacılık sanayi makinelerinin taşımacılığına nakliyat alanında elektrikli zincirli vinç de hatırı sayılır biçimde iş düşer. Sepetli, teleskopik, elektrikli zincirli vinç, vinçli kamyonlar ve platformlar bu alanda en çok kullanılan vinç modelleri arasındadır. Birkaç tonluk malzemeden 500 tonluk taşıtlara kadar pek çok ağır yükün nakliyesi vinçli nakliyat sayesinde sorunsuz olarak gerçekleşir.

Ağır Yük Taşımacılık söz konusu olduğunda elektrikli zincirli vinç gerektirecek eşyaları gözümüzde hemen canlandıralım. Ağır Yük parçalar halinde getirilmiş ve montajı mekanın içerisinde yapılmış yatak, gardırop, beyaz eşya benzeri büyük gövdeli eşyalar ya da piyano gibi ağır ve hassas bir enstrüman vinç yardımıyla çok daha pratik bir şekilde evden çıkarılabilir. Böylelikle eşyalar daha az yıpranır ve taşıma süresi de kısalmış olur.

Vinçli nakliyattan faydalanılan pek çok başka alanlar vardır. Ağır Yük Taşımacılık bu alanlarda taşıma işlemi insan gücüyle yapılması neredeyse mümkün olmayan ve mutlaka yardımcı araçlar gerektiren bir işlemdir. Ağır sanayi makineleri, tekne benzeri deniz taşıtları, mermer gibi ağır malzemeler nakliyat söz konusu olduğunda vinç kullanılarak taşınabilir.

Nakliyat sırasında taşınan parçaların montajının da yapılması gerekiyorsa vinçli nakliyat sayesinde taşıma ve montaj bir arada yapılabilir. Örneğin doğalgaz ya da sulama boruları, iş makinelerinin sökülüp taşınmasının ardından montajı, reklam panolarının taşınması ve montajı sırasında elektrikli zincirli vinç ağır parçaları taşıdıktan sonra yerlerine yerleştirilerek montajlarının yapılması için de bu ağır parçaların hareket ettirilmesi, asılı tutulmaları ya da yükseltilmeleri gerekebilir. Vinçli nakliyat tercih edilerek bu çalışma aşamaları tek bir araçla gerçekleştirilebilir.

Vinçler ağır yüklerin taşınmasında sürekli olarak kullanılırlar. Bu şekilde hem harcanan güçten hem de zamandan tasarruf etmeyi sağladıkları ortadadır. Tek sorun bu makineleri kullanacak operatörlerin mutlaka ehliyetli ve deneyimli olmaları şartıdır. Hem kişilerin can güvenliği hem de yapılan işin zarar görmemesi için vinçlerin doğru şekilde kullanılmaları gerekir. Her vincin kendine has teknik özellikleri vardır. Kaldırma kapasitesi, ağırlık, hareket kabiliyeti, rüzgâra direnci gibi teknik ayrıntılar konusunda hem vinç işletmecisi firma hem de operatör donanımlı olmalıdır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir